Symfonisch Blaasorkest Gaanderen

header afbeelding header afbeelding header afbeelding header afbeelding header afbeelding

Symfonisch BlaasOrkest Gaanderen

In het symfonisch blaasorkest spelen ongeveer 60 musici onder leiding van dirigent Joop Boerstoel. Het orkest heeft een vrijwel volledige bezetting van een harmonie-orkest. Dit orkest repeteert elke dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 in de Culturele Zaal van De Pol in Gaanderen.

Alhoewel het 'oefenen' tijdens de repetities op zichzelf al een hele leuke bezigheid is, wordt telkens naar een hoogtepunt toe gewerkt. Het symfonisch blaasorkest geeft dan ook een aantal concerten per jaar in en buiten Gaanderen en zelfs buiten onze landsgrenzen.

Bij de concerten zijn wij altijd op zoek naar vernieuwing. Van tijd tot tijd worden (professionele) solisten uitgenodigd en worden gezamenlijke concerten met andere orkesten, koren en bands gegeven. Symfonisch Blaasorkest Gaanderen was in 1992 het eerste amateurorkest in Nederland dat een 'Night of the Proms' organiseerde. In 1996 trok de 'Night' maar liefst 1300 bezoekers!

Er wordt ook regelmatig deelgenomen aan concertwedstrijden. In beperkte mate treden wij op bij speciale gebeurtenissen, zoals de nationale dodenherdenking en Koninginnedag.