Symfonisch Blaasorkest Gaanderen

header afbeelding header afbeelding header afbeelding header afbeelding header afbeelding

Reserveer tijdig en bestel nu uw kaarten voor 13 oktober en 14 december a.s.

Reserveer tijdig en bestel nu uw kaarten voor 13 oktober en 14 december a.s.


Onder de artistieke leiding van dirigent Joop Boerstoel, presenteert Symfonisch Blaasorkest Gaanderen dit jaar de serie ‘Vierjaargetijden Concerten’. Een muzikaal vierluik, bestaande uit vier concerten, verdeeld over het jaar, op vier verschillende locaties, met uiteenlopend karakter en met diverse gasten.

Het derde en het vierde concert in deze reeks vinden plaats op resp. 13 oktober in de DRU Cultuurfabriek te Ulft en op 14 december in schouwburg Amphion te Doetinchem. U kunt daarvoor nu al uw kaarten bestellen.

‘Herfstkleuren’ op 13 oktober - DRU Cultuurfabriek

Met dit concert presenteren de musici de veelkleurigheid van een symfonisch blaasorkest in diverse samenstellingen. Laat u o.a. verrassen door Slavonica van Philip Sparke (gebaseerd op de Slavische dansen van Antonin Dvoƙák), uitgevoerd door alle houtblazers van het orkest. Of door het het fraaie Valley of the Pinios van Kevin Houben, dat de kopersectie en het slagwerk ten gehore brengen. Met het gehele symfonisch blaasorkest wordt onder meer muziek gespeeld van de Belgische componist Bert Appermont. Variatie alom dus. Het optreden vangt aan om 11.00 uur.

Toegangskaarten voor dit concert kunnen nu al worden besteld en kosten € 15,00 p.p. tijdens kantooruren aan de kassa van de DRU Cultuurfabriek en € 15,75 online via drucultuurfabriek.nl (incl. consumptie en garderobe).

‘Kometen met Kerst’ op 14 december - schouwburg Amphion

‘Kometen met Kerst’ is een heel origineel, authentiek en bovenal verrassend verhaal, speciaal voor deze voorstelling geschreven en geregisseerd door Theo Soontiëns en uitgevoerd door Symfonisch Blaasorkest Gaanderen, tezamen met de zangeressen van Luscinia (Ulftse Nachtegalen). Het concertante verhaal gaat over de jonge Bisorea die, aangetrokken door een nieuw ontdekte komeet, op reis gaat. Samen met de oude Zaharra, vertelt Bisorea het verhaal zelf. Het geheel wordt omlijst door breed scala van herkenbare muziek en dans, passend in de periode van Kerst. Het optreden vangt aan om 20.00 uur.

Ook voor deze voorstelling kunnen nu al toegangskaarten worden besteld. Deze kosten € 17,50 p.p. (incl.  garderobe) en zijn tijdens kantooruren verkrijgbaar aan de kassa van schouwburg Amphion. Online bestellen kan op amphion.nl.