Symfonisch Blaasorkest Gaanderen

header afbeelding header afbeelding header afbeelding header afbeelding header afbeelding

Diamanten jubileum: Fons Daams en Leo Smits gehuldigd

Diamanten jubileum: Fons Daams en Leo Smits gehuldigd


Symfonisch Blaasorkest Gaanderen viert dit jaar haar zestigjarig bestaan. In dat kader gaf zij zondag 17 juni jl. een geslaagd Tuinconcert bij herberg Het Onland, op de dag af precies 60 jaar na de oprichtingsdatum. Het was de derde in een reeks van vier jubileumconcerten dit jaar. Aansluitend op het zeer goed bezochte concert was er een gezellig jubileumfeest voor alle leden met hun partners en enkele vaste relaties. Tijdens dat gebeuren werden twee leden van het eerste uur in het zonnetje gezet. Het zijn Fons Daams (82) en Leo Smits (92).

Net als de vereniging, vieren ook zij dit jaar hun diamanten jubileum. Fons Daams speelde jarenlang succesvol trompet in het Gaanderense orkest en ook in de voormalige aanverwante blaaskappelen De Holthakkers en Die Westerbrücker Musikanten. Leo Smits speelde zelf geen instrument, maar is net als Daams in al die jaren op diverse fronten actief en zeer betrokken geweest bij de vereniging. Zo maakten beiden vele optredens, concoursen en meerdere internationale concertreizen mee.

Voorzitter Wim Papperse feliciteerde de jubilarissen en richtte lovende woorden aan hen tijdens de huldiging. Daarbij deed hij ook een greep uit de vele anekdotes van de afgelopen zes decennia. Vervolgens reikte hij hen de oorkondes en de bijbehorende versierselen uit namens de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Aansluitend volgde een daverend applaus en de felicitaties van de vele aanwezigen.