Succesvol concert Opleidingsorkest SBOG en B-orkest Jubal Varsseveld

Het opleidingsorkest van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen en het B-orkest van de Christelijke Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld gaven op 23 februari jl. een gezamenlijk concert. De vele bezoekers konden genieten van mooie muziek in een goede programmering en een fraaie, kleuurijke ambiance.

Het opleidingsorkest van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen en het B-orkest van de Christelijke Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld gaven op 23 februari jl. een gezamenlijk concert. Dde vele bezoekers konden genieten van mooie muziek in een goede programmering en een fraaie, kleuurijke ambiance.

Het programma was veelbelovend en kenmerkte zich door twee thema’s die de rode draad vormen. Voor ons opleidingsorkest was dat Ierland. Het B-orkest van Jubal ging ‘wat verder van huis’ en bezocht Amerika in muzikaal opzicht. Er klonken tal van bekende thema’s en melodieën. Denk bijvoorbeeld aan The Last Rose of Summer, heel bekend van André Rieu of aan Londonderry Air, dat we veelal kennen onder de naam Danny Boy. Maar ook aan muziek van The Dubliners en Riverdance-achtige klanken.

De orkesten sloten het concert gezamenlijk af met het bekende The Wild Rover.

De presentatie lag geheel in eigen handen. Voor Jubal kondigden Maureen Luijmes en Larissa Klein Willink de nummers aan. Bij SBOG leidden Roël Martens en Tijmen Stevering het publiek door het programma. Allen deden zij dat fantastisch goed!

Voor Joop Boerstoel - vaste dirigent van het groot orkest van SBOG - was dit het laatste optreden met het opleidingsorkest. Ruim een half jaar lang heeft hij het opleidingorkest geleid. Inmiddels heeft Bas Koolenbrander bij de jeugd het dirigeerstokje overgenomen.