Steven Mead (UK) op 17 maart in Gaanderen!

Wij zijn zeer verheugd dat we de Engelsman Steven Mead bereid hebben gevonden als solist met ons op te treden tijdens ons concert op 17 maart a.s. Wellicht kent u Mead, want hij behoort tot de absolute wereldtop onder de euponiumspelers. Het bijzondere concert vindt plaats in sport- en cultureel centrum De Pol te Gaanderen en vangt aan om 11.00 uur. De entree bedraagt € 10,00 per persoon. Dit concert mag u niet missen! Wilt u zeker zijn van een plaats, reserveer die dan tijdig via deze website. Dat kan vanaf 1 februari a.s. N.B. Donateurs hebben vrije entree, op vertoon van een geldige donateurskaart voor 2013 aan de kassa. Voor hen is er bij voorbaat plaats en is reservering niet van toepassing.

 

Wij zijn zeer verheugd dat we de Engelsman Steven Mead bereid hebben gevonden als solist met ons op te treden tijdens ons concert op 17 maart a.s. Wellicht kent u Mead, want hij behoort tot de absolute wereldtop onder de euponiumspelers. Het bijzondere concert vindt plaats in sport- en cultureel centrum De Pol te Gaanderen en vangt aan om 11.00 uur. De entree bedraagt € 10,00 per persoon. Dit concert mag u niet missen! Wilt u zeker zijn van een plaats, reserveer die dan tijdig via deze website. Dat kan vanaf 1 februari a.s.

N.B. Donateurs hebben vrije entree, op vertoon van een geldige donateurskaart voor 2013 aan de kassa. Voor hen is er bij voorbaat plaats en is reservering niet van toepassing.

Indrukwekkend repertoire

Het programma dat Steven Mead samen met het orkest ten gehore zal brengen vermeldt ondermeer Benedictus (from the Armed Man) van Karl Jenkins, de virtuose Rhapsody for Euphonium van James Curnow en de prachtige traditional Endearing Young Charms. Met de bekende Flight of the Bumblebee van Nicolai Rimsky-Korsakow zult u zien dat ook op een euphonium uitgesproken ‘topsnelheden’ kunnen worden behaald. Ongetwijfeld zal Steven Mead u op aangename wijze een stukje meenemen in de wereld van ‘zijn’ euphonium, want behalve dat hij een muzikaal virtuoos is, staat hij ook bekend om zijn interactie met het publiek. Dit alles belooft dus heel veel moois!

De werken die het orkest zonder de solist zal vertolken liegen er al evenmin om! Zo staat o.a. The Fool’s Journey - part 1 van Hans van der Heide op het programma. Een zeer imposant stuk dat de muzikale verbeelding is van de eerste negen kaarten van de Grote Arcana van de Tarot. Verder klinkt er muziek van Alfred Reed en wel zijn Seventh Suite ‘A Century of Flight’ uit 2002. Het betreft de laatste suite die de legendarische Reed schreef, voor zijn overlijden in september 2005. Tevens worden er uitstapjes in zuidelijke richting gemaakt. Ondermeer met de paso doble La Primitiva en met Paris Montmartre, dat bekende thema’s bevat als Sous le Ciel de Paris, Moulin Rouge, La Vie en Rose, Les Feuilles Mortes en C’est Si Bon. Kortom een programma dat u niet mag missen!

Over Steven Mead

Steven Mead werd in 1962 in Bornemouth (UK) geboren. Jaarlijks geeft hij wereldwijd zo’n 75 concerten. Als solist trad hij op met vele symfonieorkesten,  waaronde het Stuttgart Philharmonic Orchestra, het Trondheim Symphony Orchestra, het Lahti Symphony Orchestra, het Helsinki Philharmonic, het Capella Cracoviensis, het Minneapolis Pops Orchestra en het Japan Chamber Orchestra. Daarbij speelde hij o.a. wereldpremières van werken geschreven door Martin Ellerby, Torstein Aagaard-Nilsen, Vladimir Cosma, Goff Richards, John Reeman, Rolf Rudin en Philip Sparke. De euphoniumconcerten van Richards  (Pilatus), Aagaard-Nilsen (Concerto for Euphonium and Orchestra), Reeman (Sonata for Euphonium) en Ellerby (Euphonium Concerto) werden zelfs speciaal voor Mead gecomponeerd! Steven Mead ontwikkelde ook een inmiddels befaamde serie mondstukken voor koperinstrumenten. Verder doceert hij aan de faculteit voor Wind, Brass and Percussion van het Royal Northern College of Music in Manchester.

Master workshop voor euphoniumspelers

Op zaterdag 16 maart a.s., de dag voorafgaand aan het concert, organiseert het Muziekuitleen- en Informatiecentrum (MUI) een worskshop voor euphoniumspelers, geheel verzorgd door Steven Mead. Liefhebbers uit heel Nederland kunnen daaraan deelnemen. De kosten voor actieve deelname (spelen) zijn € 15,00 per persoon, auditoren betalen € 10,00. De workshop duurt van 9.30 tot 16.00 uur en vindt plaats in het Musiater te Zevenaar. Naast het MUI, wordt deze workshop mede mogelijk gemaakt door Musiater Zevenaar en Besson Nederland. Voor informatie en aanmelding kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..