Tweemaal muzikaal de zomer in

Hoewel het mooie zomerweer dit jaar lang is uitgebleven, was het op zaterdag 29 juni jl. prachtig weer. Toen speelde Symfonisch Blaasorkest Gaanderen onder een stralende zon voor een enthousiast publiek op de historische Houtmarkt in Zutpen. De organisatie van het tweejaarlijkse en drie dagen durende Beethoven Festival had ons uitgenodigd een optreden te verzorgen in dat kader. Een hele eer en een prachtige gelegenheid, die we met beide handen hebben aangepakt. We hebben ervan genoten en zo ook het publiek, dat was overduidelijk merkbaar.

Ook op zondag 7 juli jl. zaten de weersomstandigheden mee. Dat was de dag van ons traditionele jaarlijkse tuinconcert bij de legendarische herberg Het Onland, tussen Gaanderen en Doetinchem. Kenmerkend waren ook ditmaal de gezelligheid en ontspannen sfeer, waarbij het publiek kon genieten van een brede muziekkeuze onder het genot van koffie met gebak of anderszins. Nog even terugkijken? Ga dan naar het fotoalbum van RTV Ideaal, en bekijk de fraaie reportage van fotograaf Eddy Masselink.

In juli en augustus liggen de repetities grotendeels stil en is het tijd voor vakantie. Daarna pakken we de draad weer snel op. Onder meer om ons voor te bereiden op onze muzikale bijdrage aan de viering van 50 jaar sport- en cultureel centrum De Pol op 10 november a.s. En verder op ons eigen End of the Year concert op 14 december, eveneens in De Pol, met medewerking van de zeer getalenteerde Gaanderense zangeres Emma Ebbers.

We hopen u in het najaar weer te mogen begroeten en wensen u voor nu een fijne zomerperiode.