Tweemaal muzikaal de zomer tegemoet

SBOG en EMK repeteren samen voor de beide concerten

Symfonisch Blaasorkest Gaanderen en Ettens Mannenkoor, over en weer bij elkaar te gast

Wanneer de zomer zijn intrede doet, kijken veel bezoekers uit naar ons inmiddels traditionele tuinconcert bij café-restaurant Het Onland, aan de Rekhemseweg tussen Doetinchem en Gaanderen. Uniek daarbij dit jaar is een gezamenlijk optreden met het Ettens Mannenkoor. En als u wilt kunt u deze combinatie zelfs tweemaal achtereen zien en horen, want ook voor het jaarlijkse Steenovenconcert van het Ettens Mannenkoor hebben koor en orkest elkaar omarmd.

Steenovenconcert op maandag 26 juni in Etten

Met het Steenovenconcert sluit het Ettens Mannenkoor traditioneel haar repetitie- en concertseizoen af. En dat weet het publiek inmiddels heel goed, blijkend uit de vele honderden bezoekers, telkens weer. Het concert vindt plaats in de hal van camping Slootermeer (voorheen steenfabriek ‘De IJssel’), aan de Oude IJsselweg 26 in Etten. Aanvang 19.30 uur. Om 18.30 uur gaan de deuren open voor publiek.

Symfonisch Blaasorkest Gaanderen is die avond te gast bij het Ettens Mannenkoor. Samen wordt een gevarieerd programma neergezet, voor alle leeftijden en voor elk wat wils. Van klassiek tot film, Latin, mars en pop. Geheel in sfeer, om de zomer muzikaal in te luiden. Dit alles onder de artistieke leiding van de dirigenten Nick Moritz en Joop Boerstoel. Armanda ten Brink is de vaste pianiste van het koor en is ook te horen als vocaal solist.

U bent van harte welkom. Toegang: vrije gift.

Tuinconcert op zondag 2 juli bij Het Onland

Het is een bijzondere plek, die tuin van de karakteristieke herberg Het Onland. Uiterst sfeervol, midden in de natuur en tussen de landerijen, op slechts een steenworp afstand van Gaanderen en Doetinchem. Het is dan ook niet voor niets dat wij al decennialang ons seizoen afsluiten met een luchtig Tuinconcert, juist op deze gemoedelijke locatie.

Ook dit jaar laat Jong SBOG weer van zich horen. Bovendien verwelkomen wij - op onze beurt - nu het Ettens Mannenkoor. “We zijn verheugd, om samen met zo’n gerenommeerd koor, dat jaarlijks vele concerten geeft in binnen- en buitenland, invulling te kunnen geven aan dit open air concert”, aldus SBOG-voorzitter Wim Papperse.

Er wordt een luchtig programma geboden, dat grotendeels overeenkomt met het repertoire van het Steenovenconcert. Geniet ervan, onder het genot van een kopje koffie, thee of anderszins. Het optreden duurt van 11.00 tot 13.00 uur. Vanaf 10.30 uur wordt u muzikaal verwelkomd door de jeugdige muzikanten van ons startersorkest. Toegang: vrije gift.

Belangrijk!

Bij slechte weersomstandigheden gaat het concert gewoon door, echter dan in sport- en cultureel centrum De Pol. In dat geval leest u dat de avond voor het concert op sbo-gaanderen.nl en op onze Facebookpagina. Kijk voor alle zekerheid dus nog even voordat u vertrekt. Staat er niets, dan is het bij Het Onland.