Klarinetkwartet van SBOG te gast bij Byzantijns Mannenkoor

Op zondag 26 maart a.s. geeft het Overijssels Byzantijns Mannenkoor (OBMK), onder leiding van dirigent en arrangeur Marian Stouwdam, een concert in de Paskerk te Doetinchem. Het programma omvat in belangrijke mate Oost-Europese koormuziek, waarbij gedragen devote liederen uit de Byzantijnse liturgie worden afgewisseld met vrolijke liederen.

Het OBMK is opgericht in 2000 en beschikt over een aantal uitstekende solisten.  Zoals de naam al doet vermoeden, komen de leden van het koor uit de gehele provincie Overijssel. De muziekbibliotheek van het koor wordt met regelmaat aangevuld met origineel, hier nog minder bekend werk, onder meer uit Orthodoxe kloosters en kerken in de Oekraïne.

Te gast bij dit concert is het klarinetkwartet van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG). Als intermezzo ten opzichte van het vocale deel, verzorgt het kwartet een gevarieerd instrumentaal deel, passend in de sfeer van het concert. Daarbij kunt u onder meer luisteren naar de melancholische Irish Tune from County Derry, van de hand van Percy Grainger en naar Caprice for Clarinets, dat Clare Grundman origineel voor klarinetkwartet schreef en waarbij hij vrijwel het volledige toonbereik van de klarinetfamilie benutte. Klarinettiste Nadine Boelee arrangeerde speciaal voor het kwartet het prachtige lied Tui Amoris Ignem. Verder klinkt het bekende en ingetogen Intermezzo uit de opera Cavaleria Rusticana van Pietro Mascagni.

Op basklarinet hoort en ziet u Miryam van Mierlo en op klarinet Wietske van der Hoeve, Jos Rabelink en Anita Thuis. Anita vervangt Nadine Boelee tijdens dit concert. Wietske van der Hoeve bespeelt ook de hoger klinkende es-klarinet. Het succesvolle klarinetkwartet wordt regelmatig gevraagd voor optredens binnen en buiten de regio en is een van de ensembles die onderdeel zijn van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen.

Het concert vangt aan om 15.00 uur, de kerk is open vanaf 14.30 uur. De toegang is vrij. Als u dat wilt, kunt u na afloop met een vrije gift bijdragen in de kosten.