Symfonisch Blaasorkest Gaanderen behaalt eerste prijs!

Na ruim twee jaar uitstel als gevolg van de coronapandemie, was het zaterdag 11 maart jl. dan tóch zover dat wij konden deelnemen aan het concertconcours te Zutphen. Een wedstrijd met acht orkesten uit het hele land, uitkomend in vier divisies. Georganiseerd door de provinciale muziekbond MBGF, volgens het reglement van de landelijke muziekkoepel KNMO.

Onder de bezielende leiding van dirigent Joop Boerstoel, speelden wij voor een goed gevulde zaal als enige orkest in de eerste divisie. En met succes! Met de vertolking van een tweetal symfonische gedichten, A Movement for Rosa van Mark Camphouse en Egmont van Bert Appermont, wisten we maar liefst 86,5 punten te behalen. En dat was goed voor een eerste prijs! De professionele jury beoordeelde de uitvoering van de twee werken op niet minder dan tien aspecten. In het bijzonder was er veel waardering voor de muzikale uitvoering, het samenspel, de klankbalans en de nuancering.

Uiteraard werd het prachtige resultaat na afloop gevierd. “Het was voor ons allen de kroon op een uitvoerige voorbereiding en het geeft ons nóg meer energie om ook de komende concerten in een heel mooi jasje te steken”, aldus voorzitter Wim Papperse.