Publiek enthousiast tijdens ‘Symphonics & Swing’

Zaterdagavond 11 februari waren bijna 400 enthousiaste bezoekers getuige van ons concert ‘Symphonics & Swing’ in De Pol te Gaanderen.

Voor ons als Symfonisch Blaasorkest Gaanderen was het de ‘opmaat’ naar onze deelname aan het concertconcours op 11 maart a.s. in De Hanzehof te Zutphen. Naast het gedragen klinkende ‘A Time There Was’ van Harrie Janssen en de Spaanse paso doble ‘Consuelo Císcar’ van Ferrer Ferran, lieten we alvast de beide concourswerken horen aan het publiek: ‘A Movement for Rosa’ van Mark Camphouse en ‘Egmont’ van Bert Appermont.  Twee symfonische gedichten uit het repertorium voor de eerste divisie. Beide gebaseerd op een ingrijpend moment uit de geschiedenis, doch met een heel verschillend karakter. Met subtiele, romantische, uitbundige en ook heel dramatische fragmenten en dat maakte veel indruk, zo liet het publiek duidelijk merken met haar langdurig applaus.

Na de pauze was het podium voor de Big Bounce Band. Een fantastische bigband met uitstekende solisten aan boord. De Big Bounce Band werd in 1982 opgericht in Terborg, door de Amerikaanse bandleider Hall Schiff. Eerst als jeugd-bigband en al snel uitgroeiend tot wat het nu is. De musici trakteerden het publiek zaterdagavond op een keur aan swingende muziek, variërend van onder meer Buddy Rich tot en met funk en een vleugje fusion. Ook werd een compositie van Ewout Dercksen vertolkt, de man die de band sinds eind vorig jaar leidt. Zangeres Nicole Reimer liet haar veelzijdige talent horen in onder meer Sunny. Wat een fraai arrangement had men gekozen van deze overbekende song van Bobby Hebb uit 1963!

Al met al kunnen we terugblikken op een heel geslaagde avond, met een keur aan muziek. Inmiddels maken we ons op voor het concours op 11 maart in Zutphen en zetten we daarvoor de laatste puntjes op de ‘i’. Meer daarover leest u binnenkort op deze website en op Facebook, Instagram en Twitter.