Tuinconcert op 1 juli a.s.

Uitgaande van goede weersomstandigheden, is het op zondagochtend 1 juli a.s. weer tijd voor traditie. Dan staat namelijk het jaarlijkse tuinconcert van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen gepland, bij café-restaurant Het Onland aan de Rekhemseweg tussen Doetinchem en Gaanderen. De aanvang is 11.00 uur en de toegang is vrij.

Uitgaande van goede weersomstandigheden, is het op zondagochtend 1 juli a.s. weer tijd voor traditie. Dan staat namelijk het jaarlijkse tuinconcert van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen gepland, bij café-restaurant Het Onland aan de Rekhemseweg tussen Doetinchem en Gaanderen. De aanvang  is 11.00 uur en de toegang is vrij.

Het unieke dit jaar is, dat een gedeelte van het optreden wordt verzorgd door de leden van het opleidingsorkest en het groot orkest samen. Zij vormen één groot muzikaal gezelschap, dat het publiek in een ontspannen sfeer aan haar trekken laat komen. Onder leiding van dirigent Joop Boerstoel, wordt een gevarieerd programma ten gehore gebracht, met vooral herkenbare muziek. Zo is er filmmuziek van John Williams, waarbij u bekende melodieën hoort uit ondermeer ‘Harry Potter’ en ‘Artificial Intelligence’. Andere filmmuziek komt uit Walt Disney’s ‘Aladdin’. Om u alvast een klein beetje in de rock sfeer voor de Symphonic Rock Night van 17 november a.s. te laten komen, kunt u luisteren naar ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, Billy Joël’s ‘Good Night Saigon’ en diverse Woodstock klassiekers. Verder is er Spaans getinte muziek, wanneer de trombonesectie soleert in ‘Blades of Toledo’. Ook als u van een goede mars houdt is er aan u gedacht. Daarvoor klinkt William Rimmer’s befaamde concertmars ‘Punchinello’.

De afgelopen jaren hebben laten zien dat kenners uit de wijde regio de weg naar het tuinconcert weten te vinden. De ervaring leert bovendien dat - naast vele vaste bezoekers - ook veel toeristen graag even een vleugje van de muziek opsnuiven, onder het genot van een kopje koffie. Het orkest hoopt ook nu weer op veel publiek te mogen rekenen. Bent u benieuwd naar het complete programma, kom dan vooral even kijken en luisteren bij Het Onland!