Goede voornemens voor 2023? Leer musiceren!

Doe mee met ‘Muziek Maak Je Zelf Voor Volwassenen’

Houd je van muziek en heb je je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om zélf muziek te maken? Wacht dan niet langer en ervaar het eens. Je bent er nooit te oud voor.  Velen zijn je voorgegaan en ook pas op latere leeftijd aan deze prachtige hobby begonnen. Musiceren is ontspannend en het verrijkt je geest. En wat dacht je van samenspelen?

Muziek Maak Je Zelf Voor Volwassenen, is dat iets voor mij?

Zoals de naam al doet vermoeden, hebben wij deze korte muziekcursus speciaal opgezet voor vrouwen en mannen tussen 18 en 80 jaar, die in een klein groepje kennis willen maken met zelf musiceren. Hierbij gebruiken we onder meer trompetten, trombones (pBones), klarinetten en drum pads, om je te laten ervaren hoe zelf muziek maken voelt. Je leert ook ritmes klappen en noten lezen.
Al gauw merk je hoe snel je het onder de knie krijgt en hoe leuk het is. De cursus wordt geleid door een ervaren muziekdocente.

Wanneer en waar vindt het plaats?

Muziek Maak Je Zelf Voor Volwassenen omvat 10 lessen en begint op dinsdag 7 februari. Vanaf dan vinden de lessen elke dinsdagavond plaats, telkens van 19.45 tot 20.45 uur, met uitzondering van 28 februari. De laatste les is op 18 april. Alle lessen worden gegeven in basisschool Gaanderwijs, Pelgrimstraat 59 te Gaanderen.

Wat kan ik er na afloop mee?

Na afloop van de cursus heb je een goede basis om een muziekinstrument te kiezen en daarop lessen te gaan volgen aan de Amphion Muziekschool te Doetinchem. Als je dat via onze vereniging doet, dan kun je ook al snel meespelen in ons startersorkest en daarna in ons opleidingsorkest. Je kunt uit heel veel instrumenten kiezen, zoals dwarsfluit, klarinet, hobo, fagot, saxofoon, trompet, hoorn of trombone. Ook kun je voor slagwerk kiezen, waarbij je onder meer leert spelen op drums, pauken en zogenaamde ‘mallets’ zoals de xylofoon en de vibrafoon.

Wat kost het om mee te doen?

De eerste les is een proefles en is gratis. Vanaf de tweede les betaal je € 50,00 voor de gehele cursus. Al het lesmateriaal is daarbij inbegrepen. Je hebt bovendien vrije entree bij onze vrienden- en donateursconcerten. Muziek Maak Je Zelf Voor Volwassenen is opgenomen in het Meedoenarrangement van de gemeente Doetinchem.

Informatie en aanmelden

Bel voor meer info en aanmelding naar Jelle Roelandt (bestuurslid), telefoon 06 1082 3797 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden kan tot 28 januari a.s. Wacht niet te lang, er is nu nog plaats!