Enthousiast publiek tijdens zomers tuinconcert

Onder een stralende zon vond op zondag 3 juli jl. bij herberg Het Onland het inmiddels traditionele tuinconcert van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen plaats. Normaliter een jaarlijks terugkerend optreden, doch door de coronabeperkingen kon het de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Gelukkig was daar niets meer van te merken, want als vanouds trok het sfeervolle concert weer meerdere honderden bezoekers. Onder hen waren tal van vrienden en donateurs, maar ook toevallige wandelaars en fietsers die spontaan even pauzeerden om van de muziek te genieten.

Muzikale warming-up
Al een half uur voor aanvang begon de tuin vol te stromen en dronk men alvast een eerste kopje koffie. Dit terwijl er een muzikaal welkom klonk door de muzikanten van het opleidingsorkest. Onder leiding van Anouk Tersteeg speelden zij korte stukjes op wisselende plaatsen tussen het publiek. Een verrassende muzikale warming-up, die iedereen alvast in concertsfeer bracht.

Gevarieerd programma
Klokslag 11.00 uur was het de beurt aan het symfonisch blaasorkest. Gedurende twee uur, met een korte pauze halverwege, werd een herkenbaar programma gespeeld, onder de vertrouwde leiding van dirigent Joop Boerstoel. Tussen de uitgevoerde werken door, nam hij de toehoorders telkens even mee in een korte toelichting op het geprogrammeerde repertoire. Met titels die varieerden van de klassieker 'The Planets' van Gustav Holst tot en met Dan Hartmans 'Relight My Fire', een discotopper uit 1979. Daarnaast genoot het publiek o.a. van highlights uit Walt Disneys musical 'Aladdin', die momenteel in het Circustheater draait en hadden de vijf trombonisten uit het orkest de solistische hoofdrol in een fraai arrangement van Duke Ellingtons jazz standard 'Satin Doll'. Telkens was er veel applaus, waarmee het publiek haar waardering en enthousiasme niet onder stoelen of banken schoof.

De zomervakantie tegemoet
Na het slotwoordje van voorzitter Wim Papperse, waarin hij ook alle vaste sponsors bedankte, werd het concert beëindigd met de Galop Infernal, beter bekend als de opzwepende Can Can uit Offenbachs Orpheus in de Onderwereld. Een prachtige en energieke afsluiting van het seizoen en een zomers begin van de vakantieperiode.

Het eerstvolgende concert vindt plaats op zondag 27 november a.s. om 11.00 uur in sport en cultureel centrum De Pol te Gaanderen. Noteer alvast in uw agenda.