Publiek enthousiast tijdens geslaagd concert Symfonisch Blaasorkest

Voor het eerst sinds bijna twee jaar trad het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen op zondag 7 november jl. weer op voor haar publiek. De coronacrisis maakte dit niet eerder mogelijk. Rekening houdend met de huidige maatregelen, in het belang van alle aanwezigen, kon dat nu wel weer.

Het orkest is in juni weer met de repetities gestart. Ondanks de korte aanloop van slechts enkele maanden, brachten de musici een fraai concert ten gehore, blijkend uit het enthousiasme van het toegestroomde publiek. Plaats van handeling was sport- en cultureel centrum De Pol in Gaanderen, de 'thuisbasis' van het orkest.

Ook ditmaal had dirigent Joop Boerstoel, samen met de muziekcommissie, een gevarieerd, uitdagend en boeiend programma samengesteld. Met o.a. werken van Johan de Meij, Philip Sparke, Rossano Galante, Kevin Houben en Christiaan Janssen. Verder werd een muzikaal uitstapje gemaakt naar de musical, met een zestal hoogtepunten uit The Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Webber. Liefhebbers van een goede, stevige mars kwamen aan hun trekken met The Washington Post van John Philip Sousa. De presentatie van het concert lag bij Michel Rözer wederom in vertrouwde handen.

Voorzitter Wim Papperse bedankte in het bijzonder de vrienden, donateurs en sponsoren voor het feit dat zij de vereniging, juist tijdens de lange coronastop, volop zijn blijven steunen. Mede daardoor was het mogelijk om weer een snelle en start te maken en het publiek getuige te laten zijn van dit concert.