Jong SBOG verrast ouders online in kerstsfeer

Even leek het erop dat het langverwachte kerstoptreden op dinsdag 8 december jl., waarnaar de jonge musici van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen zó hadden uitkeken, niet kon doorgaan. Dit vanwege de coronacrisis, die voor tal van evenementen en concerten roet in het eten gooit. Doch men liet het er niet bij zitten en concerteerde op diezelfde dag corona-proof in de Bizetzaal van de Doetinchemse muziekschool, toen dat nog kon als zodanig. Ditmaal niet voor publiek, maar voor meerdere camera’s en volop in kerstsfeer.

Eerst was het de beurt aan het startersorkest, waarin de allerjongste muzikantjes met trots lieten horen wat zij de afgelopen maanden samen hadden ingestudeerd. Onder leiding van Anouk Tersteeg, musiceerden zij met vol enthousiasme, omgeven door fraaie kerstversiering en met een kerstmuts op hun hoofd. Het was hun eerste ervaring voor de camera en in een professionele concertzaal. En dát leverde natuurlijk een heel echt podiumgevoel op. De presentatie was ‘in eigen handen’. Om beurten kondigden de jonge muzikantjes zelf de titels aan, zoals Have Yourself a Merry Little Christmas, Jingle Bells en We Wish You a Merry Christmas.

Vervolgens installeerde het opleidingsorkest zich op de bühne, bestaande uit gevorderde jeugd, aangevuld met enkele steunmusici voor een nóg breder orkestspectrum. Onder leiding van Bas Koolenbrander maakten zij eerst een uitstapje naar de dans, met The Hearts Cry uit Riverdance van Bill Whelan. Vervolgens ging men naar de film en klonken bekende melodieën uit onder meer Pirates of the Caribbean, Madagascar, The Lion King en Frozen. Zoals het startersorkest in kerstsfeer begon, zo sloot het opleidingsorkest dit optreden af, met het vrolijke Sleigh Ride van Leroy Anderson.

Het was een prachtige ervaring voor de kinderen, waarmee zij bovendien hun ouders aangenaam hebben weten te verrassen.

Het startersorkest van SBOG in de Doetinchemse Bizetzaal

Het opleidingsorkest van SBOG in de Doetinchemse Bizetzaal