Memorial Concert ‘Doetinchem herdenkt en viert’

In overleg met Amphion en gemeente Doetinchem is het concert verschoven naar zondag 24 maart 2022. Bezoekers die al kaarten hebben gekocht voor de voorstelling op 21 maart 2020 hebben van schouwburg Amphion bericht gehad dat hun kaarten ook geldig zijn voor de voorstelling in 2022. Mocht u verhinderd zijn op de nieuwe speeldatum, neem dan contact op met Schouwbeurg Amphion.

 

 

Terwijl Nederland 75 jaar bevrijding viert, staan we in 2020 ook stil bij het leed van WOII. Voor Doetinchem was de klap het grootst op 21 maart 1945, toen de binnenstad het zwaarst werd geraakt tijdens drie kort op elkaar volgende bombardementen. Er vielen meer dan 140 doden, alles stond in brand en de Catharinakerk stortte in.

Ter nagedachtenis biedt de gemeente Doetinchem speciaal voor haar inwoners dit indrukwekkende concert aan. Symfonisch Blaasorkest Gaanderen, een 120-koppig gemengd koor (Gaanderens Mannenkoor, Parochiekoor Gaanderen en Bergh’s Vocaal) en vier professionele vocalisten voeren op 24-04-2022 het grote werk Behind the Lines van Carl Wittrock voor u uit. Daarnaast hoort u muziek van Karl Jenkins en Harrie Janssen.

Kijk voor meer informatie over het complete programma van Doetinchem Herdenkt en Viert op www.doetinchem.nl/herdenktenviert.

Toegangskaarten kosten € 5,00 p.p. (incl. (pauze)drankje, garderobe en vrij parkeren) en zijn tijdens kantooruren verkrijgbaar aan de kassa van schouwburg Amphion. Online bestellen kan op amphion.nl.