Klarinetkwartet en percussiegroep maken ‘HRFSTWND kamermuziek’ in Hummelo

Op zondagmiddag 8 december a.s. treden het klarinetkwartet van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen en de percussiegroep van muziekvereniging De Volharding uit Beek gezamenlijk voor u op in de Protestantse kerk te Hummelo aan de Dorpsstraat 22. Beide zijn gerenommeerde ensembles die hun sporen hebben verdiend, binnen en buiten de regio. Er wordt zowel separaat als in combinatie gespeeld. Het concert vangt aan om 14.30 uur.

Het programma is heel divers en varieert voor wat betreft het klarinetkwartet van het Latijns-Amerikaanse Estampas Criollas van Beatriz Lockhart tot en met het noord-Amerikaanse Caprice for Clarinets van Clare Grundman en het swingende Georgia on My Mind van Hoagy Carmichael. Heel verrassend zijn o.a. Gymnopedie en Pipe Dream door de percussiegroep. Laatstgenoemde is geïnstrumenteerd door Ria Kornet, die tevens de presentatie doet van dit concert. Speciaal voor de combinatie van klarinetkwartet en percussiegroep heeft Paul Dzon het werk Caçak herschreven.

Bent u benieuwd naar het gehele programma, kom dan zelf kijken en luisteren. De toegang bedraagt € 8,00. Voor het eenvoudig bestellen van toegangskaarten kunt u terecht op www.musidesk.nl/hrfstwnd/speellijst-2019 of aan de kassa bij de kerk op de dag van het concert, mits er dan nog plaatsen beschikbaar zijn. 

Over HRFSTWND

Sinds 2007 is elke herfst in oost-Nederland gevuld met prachtige concerten in de reeks HRFSTWND. Onder de noemer ‘grote orkesten, grootse concerten’ speelden tot nu toe omvangrijke orkesten in de grote theaters en concertzalen van Gelderland en Overijssel. Zo ook Symfonisch Blaasorkest Gaanderen, meteen al bij de start van HRFSTWND in 2007, met haar concert ‘Australian Pictures’, dat naast vaste dirigent Joop Boerstoel mede onder leiding stond van de Australische gastdirigent Stephen Carpenter.

Voor 2019 blies organisator Musidesk Rijnbrink de jaarlijkse HRFSTWND-reeks nieuw leven in met een kamermuziekvariant. Dat wil zeggen dat ensembles in verschillende blazers- en/of slagwerkformaties, voortkomend uit muziekverenigingen in oost-Nederland, intieme concerten geven op mooie en bijzondere plekken.