Start jubileumjaar met concert Music4All op 4 februari

Symfonisch Blaasorkest Gaanderen bestaat in 2018 precies 60 jaar. Voor de vereniging is dit volop aanleiding om gedurende dat jaar muzikaal extra aan de weg te timmeren. Juist en bovenal om u als publiek daarvan te laten meegenieten. Als eerste in de reeks hoogtepunten die u kunt verwachten, is er ‘Music4All’, het openingsconcert dat op zondagochtend 4 februari a.s. plaatsvindt in sport- en cultureel centrum De Pol te Gaanderen. Aanvang 11.00 uur. Het orkest, met daaraan toegevoegd deels ook Jong SBOG, trakteert het publiek die ochtend in muzikale zin op een bijzonder fraai programma. De vereniging wil met dit concert vooral haar grote, trouwe aanhang in het zonnetje zetten. Iedereen is van harte welkom. Het muzikale aanbod is zeer gevarieerd en herkenbaar en voor elk is er wat wils, ongeacht leeftijd. Vrienden en donateurs hebben vrije entree op vertoon van hun uitnodiging resp. geldige donateurskaart voor 2018. Anderen betalen aan de kassa € 10,00 per persoon. Er is geen voorverkoop.

Symfonisch Blaasorkest Gaanderen bestaat in 2018 precies 60 jaar. Voor de vereniging is dit volop aanleiding om gedurende dat jaar muzikaal extra aan de weg te timmeren. Juist en bovenal om u als publiek daarvan te laten meegenieten.
Als eerste in de reeks hoogtepunten die u kunt verwachten, is er ‘Music4All’, het openingsconcert dat op zondagochtend 4 februari a.s. plaatsvindt in sport- en cultureel centrum De Pol te Gaanderen. Aanvang 11.00 uur. Het orkest, met daaraan toegevoegd deels ook Jong SBOG, trakteert het publiek die ochtend in muzikale zin op een bijzonder fraai programma. De vereniging wil met dit concert vooral haar grote, trouwe aanhang in het zonnetje zetten. Iedereen is van harte welkom. Het muzikale aanbod is zeer gevarieerd en herkenbaar en voor elk is er wat wils, ongeacht leeftijd. Vrienden en donateurs hebben vrije entree op vertoon van hun uitnodiging resp. geldige donateurskaart voor 2018. Anderen betalen aan de kassa € 10,00 per persoon. Er is geen voorverkoop. 

Prachtig muzikaal sprookje

Opvallend in het programma is de vertolking van het muzikale sprookje ‘De gelaarsde Kat’, of in het Frans ‘Le Chat botté’, van schrijver Charles Perrault op muziek van Franco Cesarini. Dit bekende verhaal over de Markies van Carabas, gaat over de drie molenaarszonen die de erfenis van hun vader mogen verdelen: de molen, de ezel en de kat. De erfenis was snel verdeeld. De oudste zoon kreeg de molen, de tweede de ezel en voor de jongste bleef er niets anders over dan de kat. Maar het is boven alles wél een sprookje, dus de kat is niet zomaar een kat en het verhaal eindigt natuurlijk met lang en gelukkig. Luistert u hoe knap de Zwitserse componist Franco Cesarini dit sprookje muzikaal heeft weten uit te beelden en geniet u vooral ook van de boeiende wijze waarop muziekdocente Miranda Loff het verhaal weet te vertellen.

En nog veel meer…

Met het bekende ‘Stars on 45’ nemen de getalenteerde zussen Willeke en Elske van der Burg u vocaal mee naar het midden van de vorige eeuw, de periode waarin Symfonisch Blaasorkest Gaanderen ontstond. Onder leiding van haar vaste dirigent Joop Boerstoel, speelt het orkest verder onder meer het gedragen ‘Intermezzo’ uit Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni. Tijdens een internationaal muziekfestival nabij Milaan in 2005, wist het orkest het Italiaanse publiek met dit prachtige werk bijzonder te ontroeren. Ook klinkt ‘March no.1’ uit Pomp and Circumstances van Edward Elgar, vooral bekend van de jaarlijkse Last Night of the Proms in de Royal Albert Hall te London.

Bent u benieuwd naar het complete programma, kom dan zelf kijken en luisteren in Gaanderen op zondag 4 februari.