Doe mee aan Muziek Maak Je Zelf en kom ook naar concert When Children Rule the World

Muziek maken is leuk en samen muziek maken is cool! Wil jij dat ook beleven? Grijp dan nu je kans en geef je vóór 5 november a.s. op voor Muziek Maak Je Zelf. Een muziekcursus van een half jaar georganiseerd door Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG), met wekelijkse lessen onder leiding van muziekdocente Miranda Loff. De eerste twee lessen zijn GRATIS! Vanaf de derde les betaal je € 75,00 voor de hele cursus. Het lesmateriaal is daarbij inbegrepen. Je mag dan ook gratis deelnemen aan alle activiteiten die wij organiseren voor onze jeugdleden, zoals bijvoorbeeld een gezellige jeugdmiddag en het SBOG-kamp. Muziek Maak Je Zelf is opgenomen in het Meedoenarrangement van de gemeente Doetinchem. De eerste les is op dinsdag 7 november om 14.30 uur. Meedoen? Bel jeugdcoördinator Simone Veldkamp, telefoon: 0315 340 114, of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je ook alvast eens kijken hoe onze jeugd musiceert en hoe jij dat straks ook zou kunnen? Kom dan naar het concert getiteld When Children Rule the World op zondag 5 november a.s. om 14.00 uur in basisschool Gaanderwijs, Pelgrimstraat 59 te Gaanderen. Je ziet dan het startersorkest en het opleidingsorkest van SBOG, samen met het kinderkoor Keitof en kunt luisteren naar heel veel bekende muziek. De toegang is GRATIS.

Wat is ‘Muziek Maak Je Zelf’, is het iets voor mij?
Muziek Maak Je Zelf is een korte muziekcursus, speciaal bestemd voor kinderen uit de groepen 4, 5 en 6. Samen met andere kinderen ga je muziek maken. Hierbij gebruiken we de blokfluit, boomwhackers en andere instrumenten. Ook leer je noten lezen en ritmes klappen. Je zult merken hoe leuk dat is! De cursus wordt geleid door Miranda Loff, een zeer ervaren muziekdocente.


Wat kan ik er later mee­?
Na de cursus kun je als je wilt een ander muziekinstrument kiezen. Als je dat bij SBOG doet, dan ga je ook meespelen in ons startersorkest en daarna ons opleidingsorkest. Je kunt uit heel veel instrumenten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan fluit, klarinet, hobo, fagot, saxofoon, trompet, hoorn of trombone. Ook kun je voor slagwerk kiezen. In dat geval leer je spelen op o.a. drums, pauken en xylofoon.

 
Wanneer en waar vindt het plaats?
Muziek Maak Je Zelf begint 7 november a.s. en vindt vanaf dan elke dinsdag plaats in basisschool Gaanderwijs, met uitzondering van de dinsdagen die in de schoolvakanties vallen. De lessen duren telkens van 14.30 tot 15.15 uur. Er zijn 17 algemene lessen. Daarna krijg je nog drie lessen op een instrument naar keuze. Als je naar de buitenschoolse opvang van Kinderopvang Humanitas gaat, dan is dit goed te combineren met deelname aan Muziek Maak Je Zelf. Humanitas zorgt tot 14.30 uur voor opvang van álle kinderen die aan Muziek Maak Je Zelf deelnemen.


Kom ook naar het concert When Children Rule the World

Onder leiding van Bas Koolenbrander (SBOG) en Sander Spaan (Keitof) wordt het een heel aantrekkelijk concert voor en door kinderen. Orkest en kinderkoor treden afzonderlijk en met elkaar op. Op het programma staan werken die te maken hebben met het thema van het concert, zoals The Marches of John Williams, een medley van The Lion King en liedjes uit Kinderen voor Kinderen. Simone Veldkamp, jeugdcoördinator van het orkest, vertelt: “We treden voor het eerst op in de nieuwe basisschool. Daar is een mooi podium en ook andere  faciliteiten om een fijne sfeer te creëren, zoals licht- en geluidsinstallatie, zijn er aanwezig.” Het concert is op zondag 5 november om 14.00 uur in basisschool Gaanderwijs, toegang GRATIS.