Nieuws

Poster Concert SBOG 7-11-2021

Eindelijk kunnen we ons weer laten horen!


U heeft ons helaas lang moeten missen en wij u ook. Vanwege de coronasituatie moesten we alle geplande concerten annuleren, sinds het begin van de coronacrisis.

Maar binnenkort laten we weer van ons horen! Op zondag 7 november a.s. treedt ons complete orkest voor het voetlicht in sport- en cultureel centrum De Pol te Gaanderen. 'Tutti' zoals dat in muziektermen heet. De aanvang is 11.00 uur en de zaal is open vanaf 10.30 uur. 

Belangrijk in verband met de coronamaatregelen: Reserveren vooraf + coronatoegangsbewijs en legitimatie aan de kassa verplicht!

In het kader van de coronamaatregelen zoals die sinds 25 september bij concerten van kracht zijn, dient u vooraf te reserveren. Dat kan eenvoudig:

RESERVEER HIER

Verder dient u bij de ingang van de zaal uw coronatoegangsbewijs te tonen en moet u zich desgevraagd kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

Wij mogen enkel bezoekers toelaten waarvan het coronatoegangsbewijs bij het scannen een groen vinkje oplevert.

Heeft u nog geen coronatoegangsbewijs op uw mobiele telefoon of op papier, kijk dan op www.coronacheck.nl hoe u dit eenvoudig verkrijgt, als u bent gevaccineerd, of als u een negatieve testuitslag heeft die niet ouder is dan 24 uur, dan wel als u aantoonbaar Covid-19 heeft gehad.

Misschien vindt u dit allemaal best ingewikkeld. Vraag dan aan familie of vrienden om u vooraf tijdig even te helpen.


Stem op ons tussen 4 en 25 oktober, zo steunt u ons kosteloos!

De afgelopen jaren heeft Symfonisch Blaasorkest Gaanderen met succes deelgenomen aan de Rabobank Clubkas Campagne, tegenwoordig ‘Rabo ClubSupport’ genaamd. Dit heeft ons in deze relatief korte tijd meer dan € 2.500 opgeleverd, dankzij allen die op onze vereniging hebben gestemd en ons zodoende hebben gesteund!

Zoals u weet is het vanwege de coronamaatregelen helaas nog niet mogelijk om op 4 mei als orkest op de traditionele manier onze jaarlijkse muzikale bijdrage te leveren aan de Nationale Dodenherdenking bij het monument in Gaanderen. Toch hechten we er veel waarde aan om ook dit jaar stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en hun nabestaanden. Dat doen we daarom online, net als vorig jaar. Echter nu met twee ensembles, te weten de hout- en de kopersectie van het symfonisch blaasorkest. Ieder van ons heeft zijn of haar individuele stem thuis ingespeeld, waarna onze dirigent Joop Boerstoel samen met zijn zoon Jurriaan alle opnamen heeft ‘samengesmolten’ tot twee ware ensembles. U hoort eerst I Vow to Thee My Country uit The Planets (Jupiter) van Gustav Holst gespeeld door de kopergroep, gevolgd door het houtensemble met Be Still, My Soul uit Finlandia van Jean Sibelius.

 

Eerste repetitie na lockdown-periode

Na een maandenlange onderbreking als gevolg van de coronamaatregelen, zijn alle geledingen van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen sinds kort weer aan het musiceren. Dat verheugt ons zeer! Begin juni zijn de repetities van het groot orkest (zie foto) weer van start gegaan, evenals die van het starters- en het opleidingsorkest. Ook zijn de lessen van Muziek Maak Je Zelf weer hervat. Zo kan deze cursus voor de allerjongsten voor de zomervakantie tóch nog op een volwaardige manier worden afgesloten. Het grote aantal vaccinaties en de fors lagere besmettingsgraad hebben er toe geleid dat het kabinet de coronamaatregelen zodanig heeft versoepeld dat dit allemaal weer mag en op verantwoorde wijze kan. Wel geldt er nog een aantal spelregels en die worden uiteraard zorgvuldig nageleefd. We hopen natuurlijk dat de huidige trend gestaag doorzet, zodat we binnen afzienbare tijd ook weer voor ons trouwe publiek kunnen en mogen optreden.

Gaanderen, 17 januari 2021

In verband met de situatie rondom Corona en de daaruit voortvloeiende overheidsmaatregelen, zijn onze concerten voorlopig opgeschort, zoals u zult begrijpen. Zodra het weer toegestaan en mogelijk is om op een verantwoorde wijze op te treden brengen we u daarvan uiteraard tijdig op de hoogte. Wij wensen u goede gezondheid toe en zien er naar uit u dan weer te mogen ontmoeten.

Logo 'Alleen samen krijgen we corona onder controle' van de Rijksoverheid