Foto's

Tuinconcert - Juli 2022

Onder een stralende zon vond op zondag 3 juli 2022 bij herberg Het Onland het inmiddels traditionele tuinconcert van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen plaats. Normaliter een jaarlijks terugkerend optreden, doch door de coronabeperkingen kon het de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Gelukkig was daar niets meer van te merken, want als vanouds trok het sfeervolle concert weer meerdere honderden bezoekers. Onder hen waren tal van vrienden en donateurs, maar ook toevallige wandelaars en fietsers die spontaan even pauzeerden om van de muziek te genieten.

Engbergen Proms - Juni 2022

Op 18 juni vormde Symfonisch Blaasorkest Gaanderen de rode draad tijdens de ‘Engbergen Proms’ in het Openluchttheater Engbergen met bekende solisten, waaronder Yara Beeks, Emma Lukassen, Ben Lukassen, Luc ten Brinck en het koor Abbey
Wednesday.

Schuttersconcours - Juni 2022

In 2022 vierde Schuttersgilde St. Martinus Gaanderen haar 150-jarig bestaan. Op het schuttersconcours verzorgde Symfonisch Blaasorkest Gaanderen de muziek tijdens het vendelen.

Herdenkingsconcert Bombardementen - Maart 2022

Een dankbaar publiek in een vrijwel uitverkochte grote zaal van schouwburg Amphion was op zondagavond 24 april 2022 getuige van een uitzonderlijk concert, waarvan het programma speciaal was samengesteld om de slachtoffers van het zware bombardement op Doetinchem op 21 maart 1945 te herdenken. Vier professionele solisten, tezamen met zo’n 170 koor- en orkestleden zorgden voor indrukwekkende en emotionele momenten, met muziek van Harrie Janssen, Karl Jenkins en Carl Wittrock. Dit alles, nadat burgemeester Mark Boumans het publiek welkom heette en een korte toelichting gaf op dit herdenkingsconcert, dat gemeente Doetinchem aan haar inwoners aanbood.

Optreden klarinetkwartet bij open monumentendag - September 2020

Optreden saxofoonkwintet bij open monumentendag - September 2020

Nieuwjaarsborrel: 'Heel SBOG bakt' - Januari 2020

Traditie bij Symfonisch Blaasorkest Gaanderen; het jaar beginnen met heel SBOG bakt. Daarbij werd jeugdlid Sarah in het zonnetje gezet omdat zij geslaagd is voor haar A-diploma op trompet. Een gezellig begin van 2020!

Vierjaargetijdenconcerten: 'Kometen met Kerst' - December 2019

Onder de artistieke leiding van dirigent Joop Boerstoel, presenteert Symfonisch Blaasorkest Gaanderen dit jaar de serie ‘Vierjaargetijden Concerten’. Een muzikaal vierluik, bestaande uit vier concerten, verdeeld over het jaar, op vier verschillende locaties, met uiteenlopend karakter en met diverse gasten. Het vierde en tevens laatste concert in deze reeks getiteld 'Kometen met Kerst' vond plaats op zaterdagavond 14 december in schouwburg Amphion te Doetinchem. 

 

Vierjaargetijdenconcerten: Tuinconcert 'Zomerklanken' bij herberg Het Onland - Juni 2019

Zoals ieder jaar in de zomer, trakteert Symfonisch Blaasorkest Gaanderen haar publiek ook nu weer op een sfeervol tuinconcert. Het draagt de titel ‘Zomerklanken’ en vormt het tweede concert in de reeks ‘Vierjaargetijden Concerten’.

 

Vierjaargetijdenconcerten: 'Lentekriebels' - April 2019

In 2019 brengt presenteert Symfonisch Blaasorkest Gaanderen dit jaar vier verrassende concerten op vier verschillende locaties in de regio. Het eerste concert, genaamd ‘Lentekriebels’ kondigt het voorjaar aan en vond plaats op zondagochtend 7 april in sport- en cultureel centrum De Pol te Gaanderen, de vertrouwde thuisbasis voor het orkest en de vele vaste concertbezoekers. Te gast was Muziekvereniging De Club uit Didam, die dit jaar haar 125-jarig jubileum viert.

 

Galaconcert met Wibi Soerjadi - December 2018

Op zaterdagavond 8 december sloot Symfonisch Blaasorkest Gaanderen haar 60-jarig jubileum af met een feestelijk getint galaconcert, waarbij pianovirtuoos Wibi Soerjadi soleerde in onder meer het 1e Pianoconcert van Tschaikowski en Rhapsody in Blue van Gershwin.

 

Party Time met Jong SBOG - November 2018

Met het oog op het 60-jarig jubileum brachten de jonge musici onder de naam 'Jong SBOG' samen met collega's en leeftijdsgenoten uit de regio een muzikale avond op zaterdag 3 november..

 

Tuinconcert 2018

Het traditionele 'Tuinconcert' bij het onland vond plaats op zondag 17 juni, exact 60 jaar na oprichting van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen.
Foto's Han Gerritsen.

 

Memorial Concert 2018

Het 'Memorial Concert' vond plaats op zaterdagavond 21 april in de Nederlands Gereformeerde Kerk te Doetinchem. Symfonisch Blaasorkest Gaanderen tezamen met een uniek groot gemengd koor, dat is gevormd door de leden van het Gaanderens Mannenkoor, het parochiekoor uit Gaanderen en Bergh's Vocaal. Alle drie koren van dirigent en koorrepetitor Ben Simmes. Als solisten traden op de sopranen Ellen Pieterse, Marjo Harmsen en Ans Weide, alsmede de tenor Hans Vriezen.
Foto's Han Gerritsen.

 

Jong SBOG laat zich horen! 2018

Foto's gemaakt tijdens Jong SBOG laat zich horen! op 8 april 2018. 

 

Music4All Jubileumconcert 2018

Het openingsconcert in een serie van concerten waarmee SBOG, samen met haar publiek, haar zestigste verjaardag op muzikale wijze viert.
Foto's Han Gerritsen.

 

Bevrijdingsconcert 2017

Er moesten stoelen bij! We kijken terug op een fantastisch Bevrijdingsconcert. Dank je wel publiek, sponsoren, solisten, Oranje Comité Gaanderen, Prins Bernard Cultuurfonds en Gemeente Doetinchem. Graag tot een volgende keer.
Foto's Han Gerritsen.

 

Jeugdkamp 2017

Gezellige kinderen, mooi weer, leuke spelletjes, lekker eten en een bonte avond.. Kortom alles aanwezig voor een geslaagd SBOG-Regenboogkamp.

 

Happy Valentine 2016

Foto's gemaakt tijdens het Happy Valentine concert op 13 februari 2016.