Foto's

'Tijd voor Muziek, van Pop tot Klassiek' - 7 april 2024

Het concert op zondag 7 april, onder het motto 'orkest ontmoet jong talent', bracht een betoverende samensmelting van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen en vijf getalenteerde regionale solisten. Onder de leiding van dirigent Joop Boerstoel namen de solisten, waaronder Anne Rysavy en haar vader Bas, Yasmin Cobos Sanchez, Tije Knipping, Aquin Busby en Keira Steentjes, het publiek mee op een gevarieerde muzikale reis. Met de toevoeging van een leuke quiz en deelname aan de Kindermuziekweek, werd het concert een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. De presentatie werd verzorgd door Anneli Verhees, die met haar passie voor muziek de jeugd extra wist te enthousiasmeren.

Fotograaf: Laura Kempers - LJKmedia

'Spotlights on West Side Story' in schouwburg Amphion in Doetinchem - 18 november 2023

Op zaterdagavond 18 november 2023 vierde Joop Boerstoel uit Vorden op muzikale wijze zijn 25-jarig jubileum als chef-dirigent van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen, samen met het orkest, solisten en meer dan 650 enthousiaste concertbezoekers. Zij waren naar schouwburg Amphion gekomen voor ‘Spotlights on West Side Story’, om te genieten van vrijwel alle highlights uit de befaamde musical van Leonard Bernstein en van andere fraaie muziek.

Fotograaf: Norbert Erinkveld.

Steenovenconcert met Ettens mannenkoort in de voormalige Steenfabriek in Etten - 20 juni 2023

 Met het Steenovenconcert sluit het Ettens Mannenkoor traditioneel haar repetitie- en concertseizoen af. En dat weet het publiek inmiddels heel goed, blijkend uit de vele honderden bezoekers, telkens weer. Het concert vond plaats in de hal van camping Slootermeer (voorheen steenfabriek ‘De IJssel’) in Etten.

Fotograaf: Judith Vriezen-Trip.

Eindexamenconcert Bas Koolenbrander in de Mariakerk te Didam - 20 juni 2023

In de Mariakerk te Didam leidde Bas Koolenbrander eerst een korte repetitie en daarna een openbaar concert met vijf uitdagende composities. Daaronder het tweede pianoconcert van Shostakovich, met Hanke Scheffer als solist. Dit alles in het bijzijn van veel belangstellenden en onder het toeziend oog en luisterend oor van de vierhoofdige examencommissie namens het Gronings conservatorium, waar Bas vier jaar studeerde bij hoofdvakdocent Tijmen Botma.

Bas slaagde met glans en behaalde zelfs het cijfer 9, een uitzonderlijk goed en knap resultaat.

Nationale dodenherdenking bij het verzetsmonument in Gaanderen - 4 mei 2023

Op 4 mei speelde Symfonisch Blaasorkest Gaanderen een aantal koralen tijdens de nationale dodenherdenking bij het verzetsmonument in Gaanderen.

Tryout-concert Symphonics And Swing met bigband - Maart 2023

Na ruim twee jaar uitstel als gevolg van de coronapandemie, was het zaterdag 11 maart jl. dan tóch zover dat wij konden deelnemen aan het concertconcours te Zutphen. Een wedstrijd met acht orkesten uit het hele land, uitkomend in vier divisies. Georganiseerd door de provinciale muziekbond MBGF, volgens het reglement van de landelijke muziekkoepel KNMO.

Onder de bezielende leiding van dirigent Joop Boerstoel, speelden wij voor een goed gevulde zaal als enige orkest in de eerste divisie. En met succes! Met de vertolking van een tweetal symfonische gedichten, A Movement for Rosa van Mark Camphouse en Egmont van Bert Appermont, wisten we maar liefst 86,5 punten te behalen. En dat was goed voor een eerste prijs! De professionele jury beoordeelde de uitvoering van de twee werken op niet minder dan tien aspecten. In het bijzonder was er veel waardering voor de muzikale uitvoering, het samenspel, de klankbalans en de nuancering.

Tryout-concert Symphonics And Swing met bigband - Februari 2023

Zaterdagavond 11 februari waren bijna 400 enthousiaste bezoekers getuige van het concert ‘Symphonics & Swing’ van Symphonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG) met medewerking van de Big Bounce Band.

Voor Symfonisch Blaasorkest Gaanderen was het de ‘opmaat’ naar onze deelname aan het concertconcours op 11 maart in De Hanzehof te Zutphen. Naast het gedragen klinkende ‘A Time There Was’ van Harrie Janssen en de Spaanse paso doble ‘Consuelo Císcar’ van Ferrer Ferran, lieten we alvast de beide concourswerken horen aan het publiek: ‘A Movement for Rosa’ van Mark Camphouse en ‘Egmont’ van Bert Appermont.  Twee symfonische gedichten uit het repertorium voor de eerste divisie. Beide gebaseerd op een ingrijpend moment uit de geschiedenis, doch met een heel verschillend karakter. Met subtiele, romantische, uitbundige en ook heel dramatische fragmenten en dat maakte veel indruk, zo liet het publiek duidelijk merken met haar langdurig applaus.

Na de pauze was het podium voor de Big Bounce Band. Een fantastische bigband met uitstekende solisten aan boord. De Big Bounce Band werd in 1982 opgericht in Terborg, door de Amerikaanse bandleider Hall Schiff. Eerst als jeugd-bigband en al snel uitgroeiend tot wat het nu is. De musici trakteerden het publiek zaterdagavond op een keur aan swingende muziek, variërend van onder meer Buddy Rich tot en met funk en een vleugje fusion. Ook werd een compositie van Ewout Dercksen vertolkt, de man die de band sinds eind vorig jaar leidt. Zangeres Nicole Reimer liet haar veelzijdige talent horen in onder meer Sunny. Wat een fraai arrangement had men gekozen van deze overbekende song van Bobby Hebb uit 1963!

Donateursconcert met soliste Hermine Deurloo - November 2022

Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG) speelde op zondag 27 november samen met soliste Hermine Deurloo op mondharmonica in een bijna volle concertzaal in De Pol in Gaanderen.. Het concert bevatte veel bekende en diverse muziek, onder andere de titelsong van de serie Baantjer en muziek van Rogier van Otterloo uit de film Turks Fruit.

Tuinconcert - Juli 2022

Onder een stralende zon vond op zondag 3 juli 2022 bij herberg Het Onland het inmiddels traditionele tuinconcert van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen plaats. Normaliter een jaarlijks terugkerend optreden, doch door de coronabeperkingen kon het de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Gelukkig was daar niets meer van te merken, want als vanouds trok het sfeervolle concert weer meerdere honderden bezoekers. Onder hen waren tal van vrienden en donateurs, maar ook toevallige wandelaars en fietsers die spontaan even pauzeerden om van de muziek te genieten.

Engbergen Proms - Juni 2022

Op 18 juni vormde Symfonisch Blaasorkest Gaanderen de rode draad tijdens de ‘Engbergen Proms’ in het Openluchttheater Engbergen met bekende solisten, waaronder Yara Beeks, Emma Lukassen, Ben Lukassen, Luc ten Brinck en het koor Abbey
Wednesday.

Schuttersconcours - Juni 2022

In 2022 vierde Schuttersgilde St. Martinus Gaanderen haar 150-jarig bestaan. Op het schuttersconcours verzorgde Symfonisch Blaasorkest Gaanderen de muziek tijdens het vendelen.

Herdenkingsconcert Bombardementen - Maart 2022

Een dankbaar publiek in een vrijwel uitverkochte grote zaal van schouwburg Amphion was op zondagavond 24 april 2022 getuige van een uitzonderlijk concert, waarvan het programma speciaal was samengesteld om de slachtoffers van het zware bombardement op Doetinchem op 21 maart 1945 te herdenken. Vier professionele solisten, tezamen met zo’n 170 koor- en orkestleden zorgden voor indrukwekkende en emotionele momenten, met muziek van Harrie Janssen, Karl Jenkins en Carl Wittrock. Dit alles, nadat burgemeester Mark Boumans het publiek welkom heette en een korte toelichting gaf op dit herdenkingsconcert, dat gemeente Doetinchem aan haar inwoners aanbood.

Optreden klarinetkwartet bij open monumentendag - September 2020

Optreden saxofoonkwintet bij open monumentendag - September 2020

Nieuwjaarsborrel: 'Heel SBOG bakt' - Januari 2020

Traditie bij Symfonisch Blaasorkest Gaanderen; het jaar beginnen met heel SBOG bakt. Daarbij werd jeugdlid Sarah in het zonnetje gezet omdat zij geslaagd is voor haar A-diploma op trompet. Een gezellig begin van 2020!

Vierjaargetijdenconcerten: 'Kometen met Kerst' - December 2019

Onder de artistieke leiding van dirigent Joop Boerstoel, presenteert Symfonisch Blaasorkest Gaanderen dit jaar de serie ‘Vierjaargetijden Concerten’. Een muzikaal vierluik, bestaande uit vier concerten, verdeeld over het jaar, op vier verschillende locaties, met uiteenlopend karakter en met diverse gasten. Het vierde en tevens laatste concert in deze reeks getiteld 'Kometen met Kerst' vond plaats op zaterdagavond 14 december in schouwburg Amphion te Doetinchem. 

 

Vierjaargetijdenconcerten: Tuinconcert 'Zomerklanken' bij herberg Het Onland - Juni 2019

Zoals ieder jaar in de zomer, trakteert Symfonisch Blaasorkest Gaanderen haar publiek ook nu weer op een sfeervol tuinconcert. Het draagt de titel ‘Zomerklanken’ en vormt het tweede concert in de reeks ‘Vierjaargetijden Concerten’.

 

Vierjaargetijdenconcerten: 'Lentekriebels' - April 2019

In 2019 brengt presenteert Symfonisch Blaasorkest Gaanderen dit jaar vier verrassende concerten op vier verschillende locaties in de regio. Het eerste concert, genaamd ‘Lentekriebels’ kondigt het voorjaar aan en vond plaats op zondagochtend 7 april in sport- en cultureel centrum De Pol te Gaanderen, de vertrouwde thuisbasis voor het orkest en de vele vaste concertbezoekers. Te gast was Muziekvereniging De Club uit Didam, die dit jaar haar 125-jarig jubileum viert.

 

Galaconcert met Wibi Soerjadi - December 2018

Op zaterdagavond 8 december sloot Symfonisch Blaasorkest Gaanderen haar 60-jarig jubileum af met een feestelijk getint galaconcert, waarbij pianovirtuoos Wibi Soerjadi soleerde in onder meer het 1e Pianoconcert van Tschaikowski en Rhapsody in Blue van Gershwin.

 

Party Time met Jong SBOG - November 2018

Met het oog op het 60-jarig jubileum brachten de jonge musici onder de naam 'Jong SBOG' samen met collega's en leeftijdsgenoten uit de regio een muzikale avond op zaterdag 3 november..

 

Tuinconcert 2018

Het traditionele 'Tuinconcert' bij het onland vond plaats op zondag 17 juni, exact 60 jaar na oprichting van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen.
Foto's Han Gerritsen.

 

Memorial Concert 2018

Het 'Memorial Concert' vond plaats op zaterdagavond 21 april in de Nederlands Gereformeerde Kerk te Doetinchem. Symfonisch Blaasorkest Gaanderen tezamen met een uniek groot gemengd koor, dat is gevormd door de leden van het Gaanderens Mannenkoor, het parochiekoor uit Gaanderen en Bergh's Vocaal. Alle drie koren van dirigent en koorrepetitor Ben Simmes. Als solisten traden op de sopranen Ellen Pieterse, Marjo Harmsen en Ans Weide, alsmede de tenor Hans Vriezen.
Foto's Han Gerritsen.

 

Jong SBOG laat zich horen! 2018

Foto's gemaakt tijdens Jong SBOG laat zich horen! op 8 april 2018. 

 

Music4All Jubileumconcert 2018

Het openingsconcert in een serie van concerten waarmee SBOG, samen met haar publiek, haar zestigste verjaardag op muzikale wijze viert.
Foto's Han Gerritsen.

 

Bevrijdingsconcert 2017

Er moesten stoelen bij! We kijken terug op een fantastisch Bevrijdingsconcert. Dank je wel publiek, sponsoren, solisten, Oranje Comité Gaanderen, Prins Bernard Cultuurfonds en Gemeente Doetinchem. Graag tot een volgende keer.
Foto's Han Gerritsen.

 

Jeugdkamp 2017

Gezellige kinderen, mooi weer, leuke spelletjes, lekker eten en een bonte avond.. Kortom alles aanwezig voor een geslaagd SBOG-Regenboogkamp.

 

Happy Valentine 2016

Foto's gemaakt tijdens het Happy Valentine concert op 13 februari 2016.