Symfonisch Blaasorkest Gaanderen

header afbeelding header afbeelding header afbeelding header afbeelding header afbeelding

Welkom

Koninklijke Erepenning SBOGWelkom op de website van het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Een springlevende vereniging die voortdurend aan de weg timmert, naar originaliteit en vernieuwing streeft en in veel opzichten de toon zet.

Het groot orkest speelt in de eerste divisie van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM) en omvat ruim 60 musici. Daarnaast is er een opleidingsorkest waarin de jeugdige leden - naast hun opleiding aan de muziekschool - belangrijke orkestervaring opdoen.

Het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen staat vooral bekend om haar bijzondere thematische concerten, waarbij de muziek uiteraard centraal staat, maar ook alles uit de kast wordt gehaald op het gebied van entourage, decors en noem zo maar op. Veelal zijn toonaangevende solisten en ensembles te gast, waarmee men samenwerkt. Zo trad men de afgelopen jaren onder meer op met pianist Cor Bakker en zanger Paul de Leeuw. Ook internationaal is er een aanzienlijke reputatie. In 2005 speelde het orkest op een festival nabij Milaan voor een uitzinnig publiek van maar liefst 4.000 enthousiaste toehoorders. En in 2011 concerteerden de Gaanderense musici in Praag en het Tsjechische Slavkov (Austerlitz) en trad men bovendien voor het voetlicht op het wereldberoemde Schloss Schönbrunn in Wenen.

Kijkt u verder op onze website en neem contact met ons op als u meer wilt weten. Bijvoorbeeld over onze concerten, het spelen in het orkest of de opleiding aan de muziekschool. Ook als u ons als liefhebber wilt steunen treft u volop informatie aan. Dat kan bijvoorbeeld als lid van de Stichting Vrienden Symfonisch Blaasorkest Gaanderen of als sponsor

Wilt u automatisch op de hoogt blijven van het laatste nieuws, abonneert u zich dan op onze nieuwsbrief ‘Nieuws & Tips’.